SERTÉS JAVA PATAKI TÁLBAN

Sertés java pataki tálban:

Hozzávalók

-50 dkg sertéscomb

-10 dkg sonka

-10 dkg füstölt szalonna

-10 dkg gomba

-30 dkg kelkáposzta

-50 dkg burgonya

-2 fej vöröshagyma

-zsír

-liszt

-bors

-ételízesítő

-magyaros sült fűszersó

Elkészítés:

A húst négy szeletre vágom, megszórom ételízesítővel, magyaros sült
keverékkel, lisztbe forgatom, forró zsírban elősütöm. Az apróra vágott
szalonnát és sonkát szintén elősütöm. A krumplit, gombát és vöröshagymát egyforma cikkekre vágom és félreteszem. A krumplit, gombát és vöröshagymát egyforma cikkekre vágom és
félreteszem. A beáztatott római tál aljára rakom a krumplit és vöröshagymát és finomat megsózom. Erre teszem a gombát és rá a hússzeleteket. Megszórom borssal és majorannával, rászórom a gomba másik felét és a szalonnát a sonkával. Betakarom leforrázott kelkáposztalevelekkel,megsózom és rálocsolom a szalonna zsírját. Lefedve meleg sütőben kb. egy óráig aszalom. Tálaláskor paradicsom- és paprikaszeletekkel és kakastaréjra sütött szalonnával díszítem.
Hagymás paradicsomsaláta, kovászos uborka illik hozzá.

SERTÉS JAVA PATAKI TÁLBAN hozzászólásai

Szólj hozzá

0.025 mp