SERTÉS KARAJ DUBARY MÓDRA!

Sertés karaj Dubary módra, párolt zoldséggel és rizzsel

Sertés karaj Dubary módra, párolt zöldséggel és rizzsel:

4 szelet sertésborda (otthon úgy hívjuk: karaj)
1 dl
olaj
1 kisebb fej karfiol
4 szelet bacon
3 dkg vaj
1 csapott ek liszt
2 dl tej
6 dkg reszelt sajt

frissen őrölt bors A karfiolt egyben, bő, sós vízben megfőzzük.
A hússzeleteket enyhén megsózva az olajban hirtelen kisütjük.
Az olajat, amiben a hússzeletek sültek, tepsibe öntjük.
Ráfektetjük a hússzeleteket.
Minden szeletre egy fél szelet bacont fektetünk.
Akkora karfiolrózsát helyezünk rá, amely a hússzeletet befedi.
A vajból, lisztből, tejből sóval Béchamelt készítünk: a vajas rántás forró tejjel felengedve, sózva, összeforralva. Borsot darálunk hozzá, a reszelt sajttal elkeverjük.
Átvonjuk vele a karfiolos hússzeleteket.
Forró sütőben pirosra sütjük. 1 doboz zöldborsó
1 doboz bébi répa
2 közepes fej hagyma
1 közepes cukkini
napraforgó olaj
só, bors , 1 cukkini, 1 padlizsán ebből párolt zöldség.

 

SERTÉS KARAJ DUBARY MÓDRA! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.026 mp