SÖRKIFLI!

 

SÖRKIFLI!

 

Karácsonyra is!

 

Hozzávalók:

1 kiló liszt

2 deci étolaj

6,5 deci tej

7,5 deka élesztő

2 evőkanál cukor

1 evőkanál só

15 deka margarin

1 db tojás

köménymag a tetejére

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az élesztőt 1,5 deci tejbe egy evőkanál cukorral felfuttatjuk.

A liszt összekeverjük a 1 evőkanál sóval és a 1 evőkanál cukrot, hozzáadjuk a 2 deci étolajat, a fél liter tejet, majd a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk össze dolgozzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, cipót formálunk belőle és kelni hagyjuk.

A cipókat késhegynyi vastagra, kerekre kinyújtjuk, 4 illetve 8 részre vágjuk. A cikkelyek szélesebb felső részébe mogyorónyi margarint teszünk, felsodorjuk, és kifli formára hajlítva, kizsírozott tepsibe tesszük.Tetejét megkenjük sózott felvert tojással gazdagon megszórjuk szezámmaggal, vagy köménymaggal, vagy sajttal.

Ezután forró sütőbe szép pirosra sütöm.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Tereza.

 

SÖRKIFLI! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.047 mp