SÜLT PULYKACOMB FOKHAGYMÁS CUKKINIFASÍRTTAL!

SÜLT PULYKACOMB FOGHAGYMÁS FASÍRTTAL!

 

HOZZÁVALÓK:

80 dkg pulyka felső comb kifilézve,

2 gerezd fokhagyma,2 szál zsályalevél,

1kanál mustár, 1 kanál méz, fél dl olaj,

3dl zöldségleves,1 mokkáskanál keményítő,őrölt bors, só.

TÖLTELÉKHEZ:

3 cukkini, 3 zsemle,3 tojás.

2 gerezd fokhagyma, őrölt bors,

egy csokor zöldség zöld, zsemlemorzsa,2dl olaj, vagy oliva olaj!

 

A pulykacombokat vágjuk félbe,majd a húst hosszában vágjuk be a bőréig, és sózzuk, borsozzuk meg. A felszeletelt fokhagymát meg a zsályát tegyük a húsvágatba, és kötözőzsineggel szorosan kötözzük össze. Kenjük meg a mustáros mézzel, és a forró olajban minden oldalát pirítsuk meg, utánafektessük tepsibe, öntsük rá a sült zsírt meg a zöldséglevet. Takarjuk be alufóliával,és 180 fokon sütőbe pároljuk puhára. vegyük le a fóliát, és a pulykacombokat pirosra sütjük.

A Körethez a cukkinit reszeljük tálba, sózzuk meg,hagyjuk kicsit állni, nyomkodjuk ki ezután a levét. Ezután adjuk hozzá a beáztatott kinyomkodott zsemlét, a tojásokat,a zúzott fokhagymát, a borsot,és a petrezselymet. Ha kell sózzuk meg, és annyi annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel formázzunk belőle nagyobb fasírtokat, és forró olajban süssük pirosra. A visszamaradt szaftot forraljuk fel a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel sűrűsítsük be, és húzzuk le a tűzről. Tálaláskor a felvágott cukkinifasírtokat és a pulykacomb szeleteket locsoljuk körbe a szaftjával!

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: Tereza.

 

 

SÜLT PULYKACOMB FOKHAGYMÁS CUKKINIFASÍRTTAL! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.018 mp