SZÁRNYASBÓL KÉSZÍTHETŐ EGYTÁL ÉTELEK

csirke mell tekercs

 

csirke mell tekercs

egy csirke mell,
különböző színű paprika,
2 gerezd fokhagyma -
petrezselymet.

Elkészítés:

Öblítsd le paprikákat. Csumázd ki és vágd kockára. Keverd hozzá apróra vágott fokhagymát, friss fűszernövényeket.

Mellfilét csontozd ki. Sóz és borsozd meg. A paprika keveréket tedd a csirkemell közepébe és tekerd fel. Csavard bele gézbe, jól becsomagolva és tedd be a forró vízbe.
30 percig főzzük.

-- töltött csirkemellek rántva

töltött csirkemellek rántva

A fél csirkemelleket kiverem,teszek rá egy szelet gépsonkát arra egy szelet sajtot.Feltekerem,fogpiszkálóval összetűzöm,és panírozom.Kisütöm.
Krumplival vagy rizzsel ,salátával tálaljuk.De lehet csak valamilyen mártással és salátával tálalni.

 

Pulyka mell párna, sült krumlipürével

Pulyka mell párna, sült krumpli pürével:

Hozzávalók:
pulykamellszeletek,
pulyka vagy csirke máj,
só, bors,

Panírozáshoz:
liszt,
tojás,
só, bors, zúzott fokhagyma,
zsemlemorzsa,

Sütéshez:
olaj

Elkészítés:
A pulyka mell szeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
Majd a megtisztított májat belehelyezzük. Ezek után ráhajtjuk a szélét, mint egy kis párnát. Összetűzzük fogpiszkálóval. Az enyhén felvert tojásokba belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Jól elkeverjük benne. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húspárnáinkat, majd bő olajban pirosra sütjük.

Sült krumlipüre

Hozzávalók:
burgonya,
só, bors,
pici tej,
petrezselyem zöld apróra vágva,
tojás,

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés tejet, a petrezselyem zöldet
és a tojássárgáját. Jól kikeverjük, majd jöhet bele a tojásfehérje, melyet már előzőleg felvertünk kemény habbá. Ezt óvatosan keverjük hozzá. Kiolajozott lemezre habzsák segítségével kis halmokat nyomunk. előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

 

 

 

Töltött csirkemell bacon köntösben

Töltött csirkemell bacon köntösben:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, só, őrölt bors, 20 dkg bacon szalonna. A töltelékhez: 30 dkg darált sertéscomb, 10 dkg darált főtt gesztenye, 1 tojás, 5-5 dkg aszalt sárgabarack és szilva, pár szem aszalt meggy, só, őrölt bors, 1-1 csipetnyi őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg. A körethez: 1 kg sütőtök

- A töltelékhez a darált combot egy tálba rakjuk, elkeverjük a gesztenyével és a tojással, hozzáadjuk az egyforma darabokra vágott aszalt gyümölcsöket, fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezzük, sóval, borssal ízesítjük. Egy alufólialapon kiterítjük a szalonnaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Egy kiklopfolt csirkemellet ráfektetünk. A töltelék egy részét, csíkban ráhalmozzuk, majd a fólia segítségével szorosan föltekerjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőtököt szeleteljük, s szintén sütőbe tesszük, kb. 5-8
percig sütjük.

 

 

SZÁRNYASBÓL KÉSZÍTHETŐ EGYTÁL ÉTELEK hozzászólásai

Szólj hozzá

0.022 mp