SZÁRNYASOK

CSIRKE....CSIRKE HÚSBÓL!

 

 

Baconbe tekert sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg filézett csirkemell
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt feketebors

A csirkemellet szeleteld fel, majd sózd, borsozd. Reszelt sajttal szórd meg, majd göngyöld fel, és a végeit is rögzítsd, nehogy a sajt kifolyjon. Tekerd bele baconbe, és hústűvel rögzítsd. Egy tepsit kenj meg vajjal, és tedd bele a göngyölt húsokat. Előmelegített sütőben 45 perc alatt süsd készre.

Tárkonyos göngyölt csirke

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 citrom
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • szezámmag
  • olaj

A vajat a lereszelt citrom héjával és kifacsart levével, a tárkonnyal és a pici sóval keverd össze. Tedd fóliára, formázz belőle rudat, és tedd a mélyhűtőbe néhány órára. A csirkemelleket kicsit klopfold ki, és a négyfelé vágott vajrudat egy-egy szelet húsra tedd rá. Göngyöld fel, és a végeit is rögzítsd, hogy a vaj ne folyhasson ki. Rögzítsd hústűvel, majd forgasd a felvert tojásba, végül pedig a szezámmagos zsemlemorzsába. Forró olajban nagyjából 10 perc alatt süsd készre.

MUSTÁROS CSIRKECOMBOK:

 

Hozzávalók:

4 csirkecomb,

2 ek.mustár,

1 ek. száraz fehérbor,

1/2 tk. bazsalikom,

1/2 tk. oregánó,

1/2 tk. kakukkfű,

1/2 tk. rozmaring,

1 gerezd préselt fokhagyma.

 

 

Elkészítés:

A fűszereket összekeverjük a mustárral, fokhagymával és bepácoljuk a combokat. Berakjuk a hűtőbe minimum 2-4 órára. Grillezzük parázson vagy lávaköves grillsütő felső polcán. Vagy sütőben 180 fokon kb:30-40 percig.

SZÁRNYASOK hozzászólásai

Szólj hozzá

0.018 mp