SZILVALEKVÁR FŐZÉSE!

 

SZILVALEKVÁR FŐZÉSE!

 

Minden hagyományosan készítette befőzés, nem csak finomabb hanem egészségesebb is. Ilyenkor összefogunk, család, szomszéd és a Mag-ba-váló besztercei szilvából Üstbe főzzük a cukor nélküli jó lekvárt!Nincs benne tartósítószer, mesterséges színezék anyag, semmilyen adalékanyagot nem használunk.

Aki így főzi egészségesen táplálkozik, és a természetgyógyászok szerint is gyógyító a szilvalakvár!

Megtermelem a Szilvát, leszedem, kb 40-50kg-ot.

Végy egy üstházat hozzá egy 60.-70 literes zománcos Üstöt.

A szilvát megmossuk és kimagozzuk. Ezt előző nap szoktuk megcsinálni. Szedés, edények elkészítése, fa,és elkezdjük a magozást.

Másnap reggel az üstbe tesszük a kimagozott szilvát, én reggel 6-kor alágyújtok és állandó keveréssel nyeles kavaróval kb 6-7 órát főzzük! Akkor jó ha sötét a lekvár és / zizeg/

CUKOR NEM KELL BELE!

Előre elmosott üvegekbe szedjük, lezárom és száraz dunsztba teszem. / POKRÓCOK KÖZZÉ/

Több évig is lehet használni.

Én ma a lányommal főztem ki, tegnap a szomszédasszonyommal magoztuk.

Íme képekkel.

45 kg a szilva leszedve.

Az üstház, kimosott üsttel.

magozás, mosás.

Kimagozva..

 

 

 

 

 

Zománcozott üstbe tesszük...és 6-7 órát kavarjuk.ma mivel jó volt a szilva 6-órától délre készre lett főzve. 18 üveg lett belőle!

Kívánok mindenkinek egészségesebb táplálkozást, ami ha munkaigényes is de megéri! Isteni szilvás gobócba, kenyérre kenve, barátfülébe és kelt tésztába!

Tereza.

SZILVALEKVÁR FŐZÉSE! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.033 mp