SZÍLVÁS GOMBÓC

Szilvás gombóc!

 

A jó burgonya tészta Készítése:MINDENHEZ!

HOZZÁVALÓK:

1kg burgonya,30dkg liszt,egy jó kanál búzadara,2 ek olaj 1 tojás, só.

A megfőtt burgonyát leszűröm, összetöröm,elkeverem az olajjal, liszttel,darával, megsózzuk és egy tojással összegyúrjuk. Pihentetés nélkül dolgozunk vele. Többféle ételhez használhatjuk!

 

Gombóc!

A kész burgonya tésztát 1/2 cm vastagra kinyújtjuk és 8 cm.es kockákra vágjuk.Mindegyik közepébe szilvát, vagy kemény szilvalekvárt, fahéjas cukrot, barackot, vagy amit akarunk.A kocka négy sarkát összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle.. Sós vízben kifőzzük, ha feljött a víz tetejére akkor jó! Leszűrjük, és kis olajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

 

SZÍLVÁS GOMBÓC hozzászólásai

Szólj hozzá

0.023 mp