TÁRKONYOS CSIRKERAGU LEVESEM.

TÁRKONYOS CSIRKERAGU LEVESEM!

EZT A LEVEST A HÚSVÉTI ÜNNEPEKRE FŐZTEM MEG. ISTENI FINOM.

 

HOZZÁVALÓK:

EGY FÉL CSIRKE, vagy csak csirke mell /50 dkg/

2 db sárgarépa

33-4 db gyökér

egy karalábé

egy kis zellergumó

egy csokor zöldségzöld

1 kanál zsír

1közepesfel vöröshagyma

3-4 gerezd foghagyma

Tárkony, négy nagyobb csipet/ szárított is lehet/

egy csipet őrölt bors,só

1 evőkanál Delikát ételízesítő

1-fél citrom leve

200ml 20%-os tejföl

1 evőkanál liszt

ELKÉSZÍTÉSE:

Én most Húsvétkor ezt készítettem az ünnepi levesnek.Saját csirkét nevelve a fagyasztóból kivettem egy fél csirkét, ezt előző este. Reggel beáztattam friss vízbe!Aki jobb szereti a melléből készíteni az abból készítse.

Tetszés szerint feldarabolod, a zöldségeket megpucolod, átmosod, a Tárkonyt én most a kiskertemből szedtem egy kis marékkal, megmosom aprítom.A vöröshagymát apró kockára vágom a fokhagymát is.

Odateszem a kanál zsírt olvadni, ezután hozzáadom a vöröshagymát a fokhagymát, nekem van a kertbe már gyenge foghagymám ezt daraboltam bele, és üvegesre párolom. Szeretem a vastag aljú edényeket mert ebbe a hagyma üveges egyenletesen jó lesz! Rá teszem a húst a tárkonyt a sót az ételízesítőt, a borsot sót. Lefedem és párolom egy 10 percet!

Ezután hozzáadom a zöldségeket, ezzel párolom 10 percet. Ezután felöntöm annyi vízzel amennyi levest akarok főzni! én 2-3 liter vizet használtam.Aki szereti tehet bele gombát vagy borsót is!

Amikor már majdnem megfőtt a levesünk akkor egy csomó zöldség zöldet teszek a levesbe.Nekem ez is van már a kertembe.Közben egy kanál lisztet egy edénybe a tejföllel elkeverem hozzászedek a levesből, ha kell és elfőtte e lét akkor egy kis vizet is teszek hozzá.Beleöntöm a levesbe, folyamatosan keverem.Beleöntöm a fél citrom levét..Készre főzöm.

ISTENI FINOM LEVES.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK:Tereza

 

A KÉPEK A KÉSZÍTÉS MENETÉT ILLUSZTRÁLJÁK, ÉS A VÉGEREDMÉNYT!

 

TÁRKONYOS CSIRKERAGU LEVESEM. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.009 mp