TAVASZI BURGONYA- LEVES.

TAVASZI BURGONYA-LEVES BÁRMIKOR!

 

HOZZÁVALÓK:

1/2 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál vaj

1 db pirospaprika

1 darab zöld paprika

215 dkg gomba

1 leveskocka, vagy ételízesítő

só, csipet őrölt bors

4 evőkanál petrezselyemzöld

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A vajat felforrósítjuk beletesszük az apróra vágott vöröshagymát rá a kockára vágott tisztított, megmosott burgonyát. Pároljuk amíg nem húz...ekkor rátesszük a fokhagymát felöntjük annyi vízzel amennyi levest akarunk készíteni /kb 3 liter/Ízesítjük só ételízesítő borssal.

Közben megmossuk a paprikákat, én  lehúzom a gomba vékony külső rétegét, megmosom ,apró kockára vágok mindent és a felforrt leveshez adom.készre főzzük.A kész leves előtt 5 perccel ráhintjük az apróra darabolt zöldség zöldet.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

 

TAVASZI BURGONYA- LEVES. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.019 mp