TEJES KARAJ FOKHAGYMÁS BURGONYÁVAL.

 

TEJES KARAJ FOKHAGYMÁS BURGONYÁVAL!

 

HOZZÁVALÓK:

 

90dkg csontos sertéskaraj

0.5deci tej

1 fej fokhagyma

só, bors, olaj a sütéshez,

1 kg burgonya

3 deci tejszín

20 deka vaj

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd tejjel felengedjük, hogy a húsokat ellepje. Így érleljük legalább egy éjszakán át!

Másnap a vajat felolvasztjuk, hideg tejszínnel sűrűre keverjük, és sóval zúzott fokhagymával ízesítjük.

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, de többször már ne mossuk meg, mert a burgonya keményítőtartalma  fogja besűrűsíteni az ételünket.

Vékony karikára vágjuk, belekeverjük a fokhagymás tejszínbe, kivajazott tepsibe tesszük, majd sütőbe 180 fokon készre sütjük.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

TEJES KARAJ FOKHAGYMÁS BURGONYÁVAL. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.018 mp