TEJFÖLÖS FÁNK.

TEJFÖLÖS FÁNK:

 

Hozzávalók:

kb. 3 dl tejföl,

5 db tojássárgája,

2 dkg élesztő,

2 dl tej,

2 dkg porcukor,

só,

70 dkg liszt,

olaj, a sütéshez.

 

 

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben kevés liszttel és cukorral elkeverjük, a tejfölt mély tálba tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, cukrot, kevés sót, majd a lisztet, és bele öntjük az élesztős tejet. Összedolgozzuk, hogy a tészta sima legyen. (a tésztának el kell válni a fakanáltól) Langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkára tesszük. Hüvelyknyi vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd 10-15 percig kelni hagyjuk. Nem túl forró olajban kisütjük, mindkét oldalát. Első oldalt fedő alatt, a másodikat már fedő nélkül. Cukorral, lekvárral tálaljuk.

 

TEJFÖLÖS FÁNK. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.042 mp