TEPSIS GULYÁS-HAGYMÁS ROSTÉLYOS

 

  • TEPSISGULYÁS

    Tepsisgulyás



    Hozzávalók:
    600gr marhahús
    100gr füstölt szalonna
    150gr vöröshagyma
    600gr krumpli
    400gr vékony karikákra vágott paprika
    1dcl fehér bor
    Pác:
    5 ek. olaj
    1 kk. őrölt kömény
    1 kk. só
    1 kk. őrölt paprika
    1-2 erős paprika(el is maradhat)
    3 gerezd zúzott foghagyma

    A húst kockákra vágjuk és az előre elkészített pácba helyezzük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    A tepsi alját beborítjuk vékony szeletekre vágott, füstölt szalonnával, rátesszük a hasábokra vágott krumplit, vékony karikákra vágott paprikát, megsózzuk és ráhelyezünk egy réteget a húsból és a vékony szeletekre szelt vöröshagymából. Ezt megismételjük, míg az anyag el nem fogy. Fóliával beborítjuk és a sütőbe tesszük másfél órára 220 fokra. Levesszük róla a fóliát, vigyázva összekeverjük, ráöntünk 1 dcl fehér bort és visszahelyezzük a sütőbe még fél órára.

    Terikétől

  • Hagymás rostélyos!!!!!!!!!!!!!

    Hozzávalók:
    50 dkg csont nélküli hús, lehet marha vagy sertéshús, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, zsír, olaj, vaj ,bors, só, liszt, gomba (elhagyható)
    Elkészítése:
    A húst szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, törött borssal, majd lisztbe forgatjuk és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütjük. A hagymát karikára vágjuk, lesózzuk, majd a húsra rakjuk és kissé megpirítjuk, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a szeletelt gombát, tejfölet kavarunk hozzá és krumpli, rizs vagy tésztakörettel tálaljuk.

TEPSIS GULYÁS-HAGYMÁS ROSTÉLYOS hozzászólásai

Szólj hozzá

0.065 mp