TEPSIS HÚS, ZÖLDSÉGEKKEL.

TEPSIS HÚS, ZÖLDSÉGEKKEL.

 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé 
20 dkg sárgarépa 
2 alma 
20 dkg zöldborsó 
4-5 db krumpli 
1 nagy tejföl
 lehet tejszín  is
1 evőkanál liszt 
2 tojás 
mustár 
reszelt füstölt saj
t
, de jó a másfajta sajt is

Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, és pár perc alatt süssük elő
 egy kis olajon a 
zöldségeket és az almát kockázzuk fel, együtt pároljuk meg. Ezután a hússal együtt tegyük egy tepsibe. 


A tejfölt, a lisztet, a tojássárgáját és a felvert fehérjét keverjük össze a mustárral, és öntsük a húsra. Szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal, és forró sütőben süssük

 

ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PALACSINTA!

Zöldséges rántott palacsinta :

Hozzávalók:

(8 db. palacsintához): A palacsintatésztához 150 g (fehér) tönkölyliszt 100 g zabpehelyliszt 30 ml olaj csipet só 1/4 cs. foszfátmentes sütőpor szénsavas ásványvíz .

A töltelékhez 1 cs. vegyes fagyasztott zöldségkeverék 1 fej vöröshagyma olaj (vagy pálmazsír) kakukkfű oregánó vegamix só, bors.

A panírhoz teljes kiőrlésű liszt fűszerkeverék vegán kenyérmorzsa A palacsinta hozzávalóit összekeverjük és annyi ásványvizet öntünk hozzá, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk.

Enyhén kiolajozott serpenyőben kisütjük őket.

A töltelékhez megpirítjuk a zsiradékon a felaprított hagymát, beletesszük a zöldséget, kis vízzel felöntjük, és fűszerezzük. Fedő alatt megpároljuk, majd összeturmixoljuk. Ezzel a krémmel kenjük meg a palacsintákat, amiket aztán feltekerünk úgy, hogy előbb közép felé hajtjuk kicsit a két szélét. A panírozáshoz a palacsintákat először teljes kiőrlésű lisztbe, utána vízzel és fűszerkeverékkel elkevert tk. lisztbe, majd végül a kenyérmorzsába hempergetjük. Forró olajban kisütjük.

 

A RECEPT AZ INTERNETRŐL VALÓ: TEREZA.

 

 

TEPSIS HÚS, ZÖLDSÉGEKKEL. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.024 mp