TÖLTÖTT CSIRKE.

Tojással töltött rántott hús

Tojással töltött rántott hús:

Hozzávalók:
1-1,5 kg sovány dagadó,
4 db főtt tojás,
só, bors.

panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítése:
A felszúrt húst kívül belül sóval, borssal bedörzsöljük, és belecsúsztatjuk a tojásokat. Beletekerjük alufóliába és a tepsibe fektetjük, aláöntünk vizet, és hatvan percig pároljuk benne. Kivesszük a fóliából, bepanírozzuk a szokott módon és megsütjük.

 

 

Töltött csirke petrezselymes,májas töltelékkel

Hozzávalók:
1 egész konyhakész csirke,
házi ételízesítő,
só,bors.

Töltelékhez:
fél kg kenyér beáztatva,kinyomkodva,
25 dkg elkapart máj,
1 köteg petrezselyemzöld aprítva,
2 db tojás,
2 gerezd fokhagyma,
só,bors.

Elkészítés:
Az egész csirkét tetszés szerint fűszerezzük én most csak ételízesítőt használtam,sót és borsot.A tepsit kizsírozzuk.
A töltelékhez valókat csak összekeverjük és megtöltjük a csirke belsejét,a többi tölteléket pedig mellétesszük.Közben a csirkét vajjal kenegettem.
160-170 fokon pirosra sütjük.

TÖLTÖTT CSIRKE. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.031 mp