TÖLTÖTT CSIRKE KARÁCSONYRA.

TÖLTÖTT CSIRKE JENEINÉ MÓDRA.

 

HOZZÁVALÓK:

 

1 db 1kg-os , vagy másfél kilós házi csirke, 2 evőkanál olaj, vagy 3dkg zsír.

 

TÖLTELÉK:

2-3 zsemle nagyságtól függően,3 egész tojás, egy kis fej vöröshagyma,reszelve, vagy nagyon apróra vágva, 2 evőkanál olaj, zöld petrezselyem só, törött bors.Én szeretek csirkemájat apróra darabolni és kicsit pici olajon fehéredésig előtte párolni. Ezt teszem a többi töltelékhez.

Szép sárga fiatal csirkét veszünk a töltéshez.Ha mi kopasztjuk ügyeljünk rá ne sérüljön a bőre!!Kezünkkel ügyesen a belsejét sózzuk kicsit, én két oldalt kicsit vágom a combja mellett így lesz elég hely a tölteléknek. Kívülről is besózzuk a csirkét.Az én fűszerem előre el van készítve. KÉT KANÁL SÓ EGY KANÁL ÉTELÍZESÍTŐ/ DELIKÁT/ ÉS CSIPET BORS!Ebből csak ízlés szerint lehet ízesíteni, bármikor.

TÖLTELÉK:

A zsemlét tejben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk, jól szétmorzsoljuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a csirke májat lehet kettő is, a zsemlét, a nyers tojást,sót, borsot, apróra vagdalt zöldség zöldet.Aki szereti párolt gombát is adhat hozzá. A tölteléket a belsejébe töltjük, és a csirke comb tövénél a bőre alá is.Ezután összetűzzük, megteszi a fogvájó is.az elkészült töltött csirkét nagyságának megfelelő tepsibe tesszük, forró zsírral leöntjük. nem túl forró sütőben sütjük.Időközben kevés vizet is öntünk alá, és a zsíros lével sütés közben locsoljuk..Sütési idő kb 60-70-perc.Amikor szép piros villával megnézzük, puha-e.

Kivesszük egy tálra és egészbe tesszük az asztalra.

ASZTALUNKON PÁROLT LILA KÁPOSZTÁVAL KÉSZÜLT:

Nagyon  finom ünnepi ebéd.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: Tereza.

 

TÖLTÖTT CSIRKE KARÁCSONYRA. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.022 mp