TÖLTÖTT FASÍRT, TEPSIS KRUMPLI

Egészséges ebéd - Zöldséges-tárkonyos májragu

 

Laktató főfogás, tele minden jóval. Ebben az ételben annyi egészséges és ízletes hozzávaló található, hogy lehetetlen neki ellenállni.

 

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg csirkemáj szívvel
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 karalábé
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors
  • őrölt kömény
  • tárkony
  • petrezselyem

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, megpirítjuk, majd borssal és köménnyel megfűszerezzük. Figyelem! Sózni Csak a legvégén szabad, különben megkeményedik a máj! Amikor elkészült a fűszeres hagyma, jöhet a máj. Kevergetés mellett addig pirítjuk míg mindenhol szép rózsaszínű nem lesz. Ezután felöntjük vízzel és pihenhetjük egy kicsit. Ha a máj már puha, hozzáadjuk a sárgarépát és a karalábét (kockára, karikára vágva, ahogy tetszik), majd újra felöntjük vízzel. Amikor minden megpuhult, belekanalazzuk a tejfölt, elkeverjük, megízesítjük
petrezselyemmel és kevés tárkonnyal, majd lehúzzuk a tűzről, és ekkor ízlés szerint megsózzuk.

Tepsis krumpli!!!!

Kiolajozom a tepsit és hagymát karikázok rá meg fokhagymát. Erre fektetem a meghámozott bevágott krumplikat, amit kolbászkarikákkal és répakarikákkal megtűzdelek. Fűszerezem (gondolom só, bors,ami ízlik Fóliával letakarva sütőbe tolom, s ha megpuhult, leveszem a fóliát és a hagymás lével locsolgatva kicsit megpirítom. Ropogós, finom, kiadós, mutatós.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Töltött fasírt csirkehúsból

 

Egy fél kiló darált csirkehúst fűszerezek sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, egy kis gerezd reszelt fokhagymával. Hozzáadok egy kis tejben áztatott kenyérszeletet, egy felvert tojást. Egy őzgerincformát (vagy kalácsforma tepsit) kibélelek fóliával, majd császárszalonnával (hogy a csirkehús ne száradjon ki, meg a kis füstölt íz is nagyon jól jön neki. Ebbe belehelyezem a hús felét, közepébe főtt tojást teszek, máskor egy kis szál kolbászt, rásimítom a hús másik felét és forró sütőben megsütöm először fólia alatt, majd levéve a fóliát, kiborítva a tepsiből egy tűzálló tálra, piros ropogósra. Kihűlve is finom és mutatós.

 

TÖLTÖTT FASÍRT, TEPSIS KRUMPLI hozzászólásai

Szólj hozzá

0.031 mp