TÖLTÖTT HÚS. HÚS, HÚS...

NAGYON SZERETEM A HÚSOS ÉTELEKET.

LEHET EGY TÁL ÉTELKÉNT ADNI, KÖRETTEL

ÖSSZEÁLLÍTÁSA UTÁN IRÁNY A SÜTŐ, ÉS KÉSZ!

KIADÓS, MUTATÓS ÉS FINOM.

 

TÖLTÖTT HÚS.

SZÁMTALAN VARIÁCIÓVAL TÖLTHETÜNK HÚSOKAT, Ki-KI SAJÁT ÍZLÉSE FANTÁZIÁJA SZERINT,

Töltött hús

Töltött hús

A töltelék : főtt tojás, össze darabolva, só, bors, ízlés szerint, és petrezselyem zöld, 1 db, nyers tojás. ezt össze kavarjuk, és ezzel töltjük. Feltekerjük mint a bejglit.

 

 

 

Tojással töltött rántott hús:

Hozzávalók:
1-1,5 kg sovány dagadó,
4 db főtt tojás,
só, bors.

panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítése:
A felszúrt húst kívül belül sóval, borssal bedörzsöljük, és belecsúsztatjuk a tojásokat. Beletekerjük alufóliába és a tepsibe fektetjük, aláöntünk vizet, és hatvan percig pároljuk benne. Kivesszük a fóliából, bepanírozzuk a szokott módon és megsütjük.

 

 

Bacon szőttesben sült különleges fasírt:

HOZZÁVALÓ:

1 kg darált hús
egy beáztatott zsemle
két tojás
só, bors
1 ek vegamix
3 gerezd fokhagyma (reszelve)
10 dkg reszelt sajt
1 kk édes nemes pirospaprika
petrezselyem zöldje
szeletelt bacon

A hozzávalókat a pirospaprika , sajt és petrezselyemzöld kivételével összegyúrtam,
mint azt fasírt készítésénél szoktam.
Elosztottam a masszát 60-40 arányban és a kisebbik részbe belekevertem a pirospaprikát.
Egy alufólián kiterítettem a paprika nélküli masszát és újnyi vastagra egyengettem,
rászórtam a reszelt sajtot (legközelebb többet!), erre a petrezselyem zöldet,
majd betakartam a szintén újnyira lapogatott paprikás masszával.
A fólia segítségével feltekertem és bevontam bacon szeletekkel. 2 réteg alufóliába
tekertem, vízzel félig tele tepsibe raktam a tekercset és forró sütőbe kb.
egy óra alatt megsütöttem.
Eltávolítottam a fóliát és addig sütöttem immár fólia nélkül, míg a bacon kis
színt kapott. Szeletelés előtt vártam míg langyosra hűlt.

 

Dagadó zsemlés, fűszeres sertéshússal töltve

Hozzávalók:

  • 1 kg dagadó
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 db tejben áztatott zsemle
  • Só, bors, petrezselyem, majoránna ízlés szerint
  • Húsvarázs fűszer
  • 3 db tojás (1 nyers és 2 kemény)
  • 10 dkg apróra vágott füstölt sonka kocka
  • 1-1 db piros és sárga paprika
  • olaj

A dagadót felszúrom, Húsvarázzsal és borssal bedörzsölöm. (A Húsvarázs fűszer nagyon sós, ezért sóra nincs szükség. Nagyon finom pecsenye íze lesz tőle a sült húsnak. Ennek hiányában sóval dörzsölöm be.) A tojást és a sonkát felkockázom, a zsömléket tejben megáztatom.
A darált húst és a kinyomkodott zsömlét együtt finomabbra darálom. Hozzákeverem a nyers tojást. Fűszerezem sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, majoránnával. Összedolgozom a paprikával, a sonkával és a keményre főtt, kockákra vágott tojással. Ezzel a masszával megtöltöm a dagadót. A nyílását fogpiszkálóval összetűzöm. Zsírral megkenem mindkét oldalát (csak azért, hogy maradjon néhány szelet kenyérre való pecsenyezsír), és sütőzacskóba teszem. Nem szúrom ki a zacskót, csak a szájánál hagyok egy pici nyílást, hogy ne repedjen el a zacskó, így sülés közben egyszer-kétszer megfordítom (locsolás helyett), hogy alul és felül egyformán süljön.
160 °C-os sütőben sütöm kb. másfél órám keresztül.
Megjegyzés: a receptet a Total Food oldalán találtam. Én egy kicsit kevesebb paprikát tettem bele, mint ahogy az eredeti receptben szerepelt, de nekem még így is sok volt egy kicsit. Mindenkinek ízlett. Hidegtálon is jól mutatott volna, és biztos finom is lett volna, de melegen elfogyott mind. Azt javasolja a receptíró, hogy ha hidegtálra készül, sütés után egy deszkával és egy kg-os súllyal nyomassuk le, és úgy hűtsük ki.

 

Csirkemell Medve sajtos bundában...

Hozzávalók:


6 szelet csirkemellfilé

bors
4 db tojás
liszt
fehér bors
3 gerezd fokhagyma reszelve
4 cikk Medve sajt
Sütéshez:
olaj
Elkészítése:
A mell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk.
A sajtot kicsit beteszem a mikróba puhítani,hogy könnyen kikeverjem egyenként a tojásokkal,ízlés szerint borssal,sóval,petrezselyemzölddel,zúzott fokhagymával és annyi lisztet teszek hozzá,hogy palacsinta sűrűségű állaga legyen.
A hús szeleteket lisztbe,majd a sajtos palacsinta tésztába mártom és forró olajban ,lassú tűzön kisütöm.
Nagyon fenséges.

 

Bolonyai Sültcsirke

Zöldséges Spagettivel

Hozzávalók:

KB:fél kg csirkemell-v-filézett felsőcombfilé

1 csomag wok fűszerkeverék-kevés olaj-majoranna

1 tasak Bolognai spagetti alap.

Elkészítése:

A csirkemellet vagy a filézett felső combot szép sorba lerakjuk a tepsibe.

Majd 2dl vízzel felöntjük.

A wok fűszerkeveréket 2dl olajban elkeverjük hozzáadjuk a morzsolt

majorannát s ráöntjük,hogy ellepje.

Előmelegített sütőbe helyezzük.KB:fél óráig sütjük

majd megnézzük a húst át sült-e.

Ha igen akkor a Bolognai alapot elkeverjük 2dl vízzel és ráöntjük

a csirkénkre és visszatesszük még legalább 3 - 5 percre a sütőbe.

Majd kivesszük.

Zöldséges spagettival tálaljuk.

Igen finom és ínycsiklandozó étel.

KNÉDLI: AHOGY A LÁNYOM KÉSZÍTI.

 

KNÉDLI SERTÉSARJÁVAL ÉS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL:

 


2dkg élesztőből, 1dl tejből kevés cukorral kovászt készítünk. Fél kg liszthez hozzáadunk 2 tojás, csipetnyi só és 2dl tej keverékét, aztán a kovászt és az olajat. Jól megdagasztjuk, végül pedig hozzáadunk egy felkockázott, sütőben megpirított zsemlét, kiflit vagy kenyeret. Kelni hagyjuk, míg duplájára nő, aztán hengerekké formázzuk, majd újból kelesztjük. Ezután egy fazék tetejére -amiben előzőleg 3l vizet forraltunk- gézt erősítünk, erre téve a tésztát 20-25 percig pároljuk. Miután megfőtt, szeletekre vágva tálaljuk sült hús és párolt friss káposzta mellé.
Szeletelt sertéstarját befűszerezünk sóval, borssal és mindkét oldalán 4-4 perc alatt pirosra sütjük.
Olajon egy kisebb fej apróra vágott hagymát dinszteljük, ráteszünk egy kisebb fej gyalult, friss káposztát, sózzuk, borsozzuk és kevés ecettel ízesitve, saját levében puhára pároljuk.

 

FŰSZERES CSIRKE, ZÖLDSÉGEKKEL:

 

Hozzávalók 4 személyre: 4 egész, konyhakész csirkecomb, 1-1 kávéskanál szemes bors, köménymag és borókabogyó, 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér, 4-5 cikk fokhagyma, olaj; 4
sárgarépa,
2 paszternák, 1 közepes zeller, 2-3 hagyma, 2 piros
paprika,
só, bors, olaj.

Elkészítése: A csirkecombot jól megmossuk,
papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, és vastagabb
részeinél 1-2 helyen éles késsel bevagdossuk.
A szemes fűszereket kávédarálóval megdaráljuk,
majd összekeverjük a gömbérporral, a zúzott
fokhagymával és kb. 2 teáskanál sóval. Jól összekavarjuk
majd a keverékkel alaposan bedörzsöljük a combokat.
Tálba helyezzük őket, és meglocsoljuk olajjal.
3-4 órán át hűtőben érleljük, közben pedig néhányszor
átforgatjuk őket. Amikor hozzálátunk a zöldségek
előkészítésének, a római tálat és a fedelét vízbe
áztatjuk úgy, hogy kívül-belül érje a víz. A zöldségeket
meghámozzuk, majd tetszés szerinti hasábokra vágjuk.
Elterítjük őket a római tál alján, ha maradt a
fűszerkeverékből, megszórjuk vele, ha pedig nem,
akkor sóval és borssal szórjuk meg alaposan,
és meglocsoljuk kevés olajjal. Ráhelyezzük a
páclével. A tálat lefedjük, és hideg sütőbe toljuk.
Ekkor közepes hőfokra kapcsoljuk, és
45-50 percen át sütjük-pároljuk, majd levesszük
a fedelét, és további 10-15 percig pirítjuk.
A húst a mellette sült zöldségekkel tálaljuk.
Ha valakinek ez mégsem elég, készíthet mellé
krumplipürét is. Friss saláta vagy savanyúság
is illik hozzá.
Krumpli nélkül húsnapi fogás.

EGYSZERŰ, NAGYSZERŰ SÜLTEK

Zöldséges csirkecomb1)

Hozzávalók: csirkecombok,hagyma,sárgarépa,petrezselyem,borsó,káposzta kelbimbó,vagy akármilyen más zöldség.

A zöldséget apró kockára vágjuk és kibéleljük vele a tepsit.Az a lényeg, hogy minél változatosabb és vastagabb zöldségágyat készítsünk.A zöldséget és a combokat is megszórjuk szárnyashúsnak való fűszerkeverékkel. Kevés olajjal és vízzel meglocsoljuk és berakjuk a sütőbe sülni

ÉN A CSIRKEMÁJAT, KICSIT BE ÍZESÍTEM, BETEKEREM BACON SZALLONNA CSÍKOKBA, FOGPISZKÁLÓVAL ÖSSZETŰZÖM, SÜTÖM: FENSÉGES.,AMI FONTOS ,FINOM!!!

Könnyen és gyorsan elkészíthető, ízletes, kiadós, ugyanakkor költséghatékony ebédre vágysz? Mi sem egyszerűbb, mint vékony szalonnaszeletekbe bugyolálni egy kis csirkemájat, és egyszerűen kisütni. Mennyei finomság!

 

 

0.022 mp