TÖLTÖTT KARAJ, BORRAL PÁROLVA

 

TÖLTÖTT KARAJ, FEHÉR BORRAL PÁROLVA!

 

Hozzávalók:

 

 1 1/2kg egybe mért csont nélküli karaj

só, bors, két nagy fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

6 db főtt tojás, vagy egy fél szál kolbász

2 deci minőségi fehér bor

 

Elkészítése:

A karajt a hentessel középen felszúratjuk,én hegyes nagy konyhai késsel középen beleszúrom, két felé beszelem a tölteléknek.Ha nem ér el a késünk a végéig, célszerű a másik felét is kinyitni.

Ezután ízlés szerint belülről és kívülről sózzuk, és a kemény tojásokat belehelyezzük a húsba.Két oldalról dolgozzunk.

Amennyiben kolbásszal töltjük, kissé füstölt keményebb kolbászt vegyünk.Ezt dugjuk bele a közepébe.

Kibélelünk alufóliával egy tepsit úgy, hogy a tepsi széle fölé érjen.

Középre teszem a töltött karajt,köré helyezem a megtisztított négybe-vágott vöröshagymát és a gerezdekre szedett tisztított fokhagymát.

Ezután ráöntöm a minőségi fehér bort, meglocsolom vele a hús tetejét. befedem alufóliával és kb 40 percig sütöm.

Ha nincs alatta bor és puha a hús,leveszem a felső fóliát, és rózsaszínűre sütöm.Nem szabad kiszárítani.

 

A bortól omlós finom töltött karajt kapunk.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Tereza.

 

TÖLTÖTT KARAJ, BORRAL PÁROLVA hozzászólásai

Szólj hozzá

0.02 mp