TÖLTÖTT PULYKAMELL

- Pulyka mell párna, sült krumlipürével

Pulyka mell párna, sült krumpli pürével:

Hozzávalók:
pulykamellszeletek,
pulyka vagy csirke máj,
só, bors,

Panírozáshoz:
liszt,
tojás,
só, bors, zúzott fokhagyma,
zsemlemorzsa,

Sütéshez:
olaj

Elkészítés:
A pulyka mell szeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
Majd a megtisztított májat belehelyezzük. Ezek után ráhajtjuk a szélét, mint egy kis párnát. Összetűzzük fogpiszkálóval. Az enyhén felvert tojásokba belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Jól elkeverjük benne. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húspárnáinkat, majd bő olajban pirosra sütjük.

Sült krumplipüré:

Hozzávalók:
burgonya,
só, bors,
pici tej,
petrezselyem zöld apróra vágva,
tojás,

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés tejet, a petrezselyem zöldet
és a tojássárgáját. Jól kikeverjük, majd jöhet bele a tojásfehérje, melyet már előzőleg felvertünk kemény habbá. Ezt óvatosan keverjük hozzá. Kiolajozott lemezre habzsák segítségével kis halmokat nyomunk. előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

 

-- Töltött hús

Töltött hús:

Hagyományos módon fasírozottat készítünk, amit folpackon téglalap alakúra szétterítünk.

A töltelék :
6 főtt tojás össze darabolva, só, bors ízlés szerint, és petrezselyem zöld,1 db nyers tojás.
Rákenjük a húsra és feltekerjük mint a bejglit



 

TÖLTÖTT PULYKAMELL hozzászólásai

Szólj hozzá

0.026 mp