VEGYES EGYTÁL.

 

VEGYES EGYTÁL!

 

Hozzávalók:

1/2kg burgonyahéjába megfőzve, 1/2kg zöldborsó 2dkg zsíron megpárolva, 1/4 kg sárgarépa csíkokra vágva és megpárolva,

1/2kg sertéshús darálva és 3 dkg zsíron megsütve, fehéredésig!,

3dkg lisztből,3 dkg vajból, 2 dl tejből készült fehér mártás, 2 egész tojás!

Tűzálló tálban a burgonyát, a sárgarépát, a zöldborsót a hússal soronként összerakjuk. A fehér mártást 2 tojással elkeverjük, leöntjük, villával mélyedéseket szúrunk az anyagba, hogy a mártás mindenüvé behatoljon. Sütőbe addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirult!.

 

FEHÉR MÁRTÁS!

Hozzávalók:

4dkg vaj,1 púpos kanál liszt, 4 dl tej, csipet só.

A vajat kiolvasztjuk, /nem forrósítjuk/ Hozzáadjuk a lisztet és csak addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. Most a forró tejjel egyszerre felengedjük,sűrű péppé főzzük, megsózzuk, 5-10 percig forraljuk. A tűzről levesszük és szükség szerint felhasználjuk.

Ezt a híg fehér mártást (1-2 kanálnyit kevés tejföllel összekeverve) a rakott főzelékeknél kitűnő tejfölpótlóként is használhatjuk!

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Tereza.

 

 

VEGYES EGYTÁL. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.051 mp