VÖRÖSBOROS ZUZAPÖRKÖLT,-BÉLSZIN, MARHARAGU.

 

Zöldséges marharagu

Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús, 1-1 kisebb padlizsán és cukkini vagy tök, 25 dkg gomba, 1 fej hagyma, 3-4 hámozott paradicsom vagy paradicsomkonzerv, bazsalikom, kevés oregánó, só, bors, kevés olaj, reszelt sajt a tálaláshoz.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon kissé megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst és lepirítjuk. Rádobjuk a hámozott, apróra vágott paradicsomot, ha szükséges kevés vízzel pótoljuk. A többi zöldséget is feldaraboljuk és a ragúhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az oregánót, bazsalikomot majd készre főzzük. Tésztával, reszelt sajttal tálaljuk.

  • Vörösboros zúzapörkölt!!!!



    Hozzávalók:
    1 kg pulyka- vagy csirkezúza, 3-4 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 evőkanál liba- vagy sertészsír, só, bors, pirospaprika.
    Elkészítése:
    A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikákat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk és szintén kockákra vágjuk. A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt és pár percig pirítjuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, 8-10 percig pároljuk. Rátesszük a zúzát, sózzuk és addig pároljuk míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor már félig megfőtt akkor adjuk hozzá a bort. Köretnek puliszkát, galuskát vagy főtt krumplitt is kínálhatjuk.

  • Bélszín gombával!!!!!!!!!!!!

    Hozzávalók:
    40-50 dkg bélszín, 1 fej hagyma, 1 kanál vaj vagy olíva olaj, 25 dkg gomba, só, cukor, 3-4 db csemege uborka, 2 kávéskanál enyhén csípős mustár, fekete bors, 2 dl tejszín.
    Elkészítése:
    A bélszínt ujjnyi csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, megszórjuk borssal, az olívaolajat rácsorgassuk, majd jól fedjük be fóliával, és tegyük a hűtőbe néhány órára vagy akár egy napra érlelni.
    Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, beleöntünk egy-két evőkanálnyi olívaolajat, majd beletesszük a csíkokra felvágott bélszínt, nagy lángon állandóan kevergetve addig süssük, míg a hús pirulni kezd.
    A serpenyőből kiszedjük a rózsaszínűre sütött húst, ha szükséges beleteszünk még egy evőkanálnyi vajat, majd hozzáadjuk a finomra összevágott hagymát. Pároljuk még pár percig, aztán tegyük bele a felszeletelt gombát. Pároljuk addig, amíg a gomba sülni kezd.
    Akkor tegyük hozzá a csíkokra felvágott csemegeuborkát, kanalazzuk rá a mustárt, keverjük jól össze, majd öntsük rá a tejszínt.
    Kevéske darált borssal, sóval és összevágott petrezselyem zöldjével ízesítsük. Forraljunk rajta, és azonnal tálaljuk.
    Köretnek petrezselymes burgonyát, burgonya pürét vagy párolt rizst készítsünk.

VÖRÖSBOROS ZUZAPÖRKÖLT,-BÉLSZIN, MARHARAGU. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.011 mp