ZÖLDBAB-LEVES GALUSKÁVAL

 

ZÖLDBABLEVES- GALUSKÁVAL.

 

HOZZÁVALÓK:

1/2kg sertéscomb,

1/2 kg zöldbab

1 nagy fej vöröshagyma

egy kanál zsír

3dl tejföl

1evőkanál liszt

só, bors ízlés szerint.

A Galuskához!

1 egész tojás, 3evőkanál liszt, 2 evőkanál víz, csipet só.

ELKÉSZÍTÉSE:

A combot megmosom, apró kockára darabolom, a vöröshagymát apróra darabolom és az egy kanál zsíron megpárolom, hozzáadom a húst ezzel még párolom.Amikor jól lepirult hozzáadom a vizet, és a megmosott felaprított zöldbabot.

Lefedem és félpuhára megpárolom.Felöntöm vízzel amennyi levest akarok főzni,hozzáadjuk a sót a borsot! én egy kis Delikátot is!

Felforraljuk a levest és beleszaggatjuk a nokedlit, végül lisztel kevert tejföllel behabarjuk.

Nagyon gazdag ha zöldségekkel / sárgarépa, gyökér/ pároljuk meg, és ezzel különleges zöldbab- levest kapunk ami kiadós a család számára.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

 

ZÖLDBAB-LEVES GALUSKÁVAL hozzászólásai

Szólj hozzá

0.042 mp