ZÖLDBABOS SÜLT CSIRKECOMBOK.

ZÖLDSÉGES SÜLT CSIRKECOMB!

 

 

  Csirke tyúk kakas ,

Ősz Az egyik legegyszerűbb ételtípus, mely gyorsan előkészíthető, hamar elkészül.

Ennek az ételnek nem készült húsmentes verziója, bár a combok helyett ropogósra sütött zeller, pasztinák, csicsóka, cékla kiváló változat. Zöldbab helyett bármilyen más zöld féle használható hozzá: zöldborsó, répa, zeller, krumpli, pasztinák, csicsóka, stb... mikor minek van szezonja. Én úgy mondom, az arányételekhez tartozik. Ha csak a zöldség lesz a köret, háromszor annyi kell belőle, mint a hús. Ha a köretet gabonával, vagy zöldsalátával kombináljuk, akkor is legyen annyi a zöldség, mint a hús. Készülhet egész combból, alsó-combból, felső-combból. Mindenképp jó, ha bőrös, mert az igazi ropogós hatást az adja meg.

Hozzávalók:

1 kg csirke alsó comb, 1 kg zöldbab, 1 szál tárkony, 2-3 gerezd fokhagyma. 2 evőkanál adalékmentes natúr só, kevés őrölt bors - ízlés szerint (elhagyható), 10 dkg vaj. Elkészítése: A szárától és esetleges szálkájától megtisztított, vágott zöldbabot betettem a vajra és némi vízre egy nagyméretű lábasba (amiben a bab is és a csirke is elfért), majd rátettem a tárkonyt, a só felét, a félbevágott fokhagymagerezdeket, arra a csirkecombokat, a só másik felét és a borsot. A létező legkisebb lángra tettem fel (takarék fele ha valaki gázzal főz). Lefedtem az edényt és egy bő fél óráig rá se néztem. Ezalatt a csirke párolódott a bab gőzében, a babot átitatta a csirke íze. Ezután a combokat levettem a babról, betettem tepsiben az előmelegített sütőbe, ahol pár perc alatt pirosra sültek. Köret: Felforraltam egy liter vizet. A csirkeszaftos zöldbabra rátettem még egy teáskanálnyi sót, ráöntöttem a vizet és hozzákevertem fél kiló bulgurt. Levettem a tűzről, lefedtem. Mire kivettem a csirkét és kész lett a saláta a bulgur főzés nélkül elkészült.

Saláta:

1 kisebb fej római saláta, 5 dkg mustársaláta keverék, 1 csokor snidling, 1 csokor metélő fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld. Kellemes méretű falatokra vágott római salátát kevertem össze a vágott többféle ízű saláta keverékkel, snidlinggel, metélő fokhagymával és petrezselyemmel. A salátához sem sót, sem öntetet, sem ecetet nem használtam. Így ha van maradék több napig eláll a saláta, miközben a magáét mindenki kedvére fűszerezi az ételhez salátaecettel, vagy szósszal.

 

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza

A RECEPTET AZ INTERNETEN TALÁLTAM!

ZÖLDBABOS SÜLT CSIRKECOMBOK. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.022 mp