ZÖLDBORSÓ és LENCSE ÉN KÉSZÍTEM!

 

ZÖLDBORSÓ LEVESEM:

 

Saját magam termelem a borsót drazsérozom és fagyóba tárolom. Ilyenkor télen előveszek egy csomagot és elkészítem.

A lányom kedvéért májgombóccal készítettem hiszen a hüvelyesekbe és a májban is sok Vas van.

HOZZÁVALÓK:

Egy tasak fagyasztott zöldborsó/Nyáron friss/kb 1/2 kg!

két sárgarépa, 2 szál gyökér egy csomó zöldség zöld,fél evőkanál zsír, ételízesítő, só, csiga tészta, májgombóc.

ELKÉSZÍTÉSE:

Megtisztítom a zöldségeket és kicsit vastagabbra tetszés szerin kockázom vagy karikára szelem.Odateszem a zsírt olvadni, erre ráteszem a megmosott zöldségeket, öt perc múlva hozzá teszem a fagyott zöldborsót. Párolom 10-15-percet. Ezután ráteszek egy fél kanál saját készítésű ételízesítőt ,ha ez nincs Delikátot, kávéskanál sót/ ízlés szerint, felengedem annyi vízzel amennyi levest akarok készíteni .Én 4-6 főre főzöm kb 4 liter a víz!

Felfőtt, főzöm amíg a zöldségek majdnem készre főttek. Ekkor teszem hozzá a zöldség-zöldet és a csiga tésztát, valamint a készen vásárolt májgombóc betétet.

Kicsit főzöm kb 10 perc és kész!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LENCSE LEVES!

 

HOZZÁVALÓK:

Fél kiló lencse, egy nagy fej vöröshagyma,babérlevél, ízlés szerint só, egy fél kanál Pritamin darált paprika, k.k.ételízesítő, virsli vagy füstölt tarja.

Előző este beáztatom a lencsét! Másnap átmosom és oda teszem 3 liter vízbe, hozzá adoma hagymát négybe vágva babérlevelet 4 db-ot, a pritamin darált paprikát, a virslit...és készre főzöm.

Amikor megfőtt vékony rántást készítek egy kanál zsírt olvasztok beleteszek egy evőkanál lisztet és világos színűre pirítom.Ezután hozzáadok 1 liter tejet és ezzel főzöm 5-8 percig.

Tálalás előtt citromlét vagy egy kanál 10%-os ecetet adok hozzá.

 

 

 

ZÖLDBORSÓ és LENCSE ÉN KÉSZÍTEM! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.019 mp