ZÖLDSÉGES SÜLT KESZEG ÉS HALPAPRIKÁS.

 

ZÖLDSÉGES SÜLT KESZEG!

 

Egyszerűen nagyszerűen ünnepekre is!

 

1 kiló keszeget vagy bármilyen édesvízi halat előkészítünk, eltávolítjuk a fejét, bedörzsöljük sóval, borssal, meglocsoljuk citromlével, és 30 percig hűtőbe tesszük.

2 póréhagymát megmosunk, felszeleteljük a vöröshagymát félkörökre, 1-piros 1 zöld paprikákat csíkokra vágjuk. Paradicsomot félbe vágva. Az összes zöldségeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és meghintjük olivaolajjal. A halat hőálló tálba teszünk, megkenjük olivaolajjal,és rátesszük a zöldségeket, egy részét a hal belsejébe!teszünk.Az egészre vajszeleteket rakunk. A tálat lefedjük. és 200fokon előmelegített sütőbe tesszük.kb 40 percre.Újburgonyával tálaljuk.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Tereza.

 

HALPAPRIKÁS!

1 kiló nagyobb hal, több féle, harcsa, ponty,csuka, 5 deka vaj,10 dkg vöröshagyma, 2 deci tejföl,paprika, só.

A tisztított halat másfél centis csíkokra szelem, megsózom és fél órát állni hagyom. a hagymát dinsztelem a vajon vagy reszeled!, és a vajon megfonnyasztom.A tűzről leveszem úgy teszem hozzá a paprikát.

Hozzákeverem a tejfölt, belerakom a haldarabokat, ha van 1 zöldpaprika, 1 paradicsom karikára vágva tedd bele.

Lassú tűzön 25-30 percig főzzük.Könnyű galuskát adunk hozzá.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

 

 

 

ZÖLDSÉGES SÜLT KESZEG ÉS HALPAPRIKÁS. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.017 mp