ZSERBÓ- SZELET

 

ZSERBÓ-SZELET!

Mivel a család egyik kedvence, én karácsonyra készítettem el.Bármikor elkészíthető kiadós finom süti.

 

HOZZÁVALÓK:

40 dkg liszt

1 egész tojás

6 deka cukor

20 deka margarin

vagy 15 deka zsír

2 deci tejföl

1 deka élesztő fél csomag sütőpor

csipet só 1 deci tej

Töltelék:30 deka darált dió, 25 deka cukor,házi baracklekvár.

én egy 7 decis lekvárt bontok fel, nem sok marad belőle mire a tésztának két lapját megkenem vele.

Bevonat:

2db étcsokit veszek 1 tea-vajjal

Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt a cukrot a sót a tojást a sütőport és jól kidolgozzuk.

Ezután a tésztát három egyenlő részre osztom, cipóra gyúrom és kinyújtom akkorára amekkora a tepsim.

3 lapot készítek.

Zsírozott lisztezett tepsibe helyezem az első lapot, rá kenem a barack-lekvárt, rá a cukrozott dió felét.Erre helyezem a kinyújtott 2. lapot.Szintén baracklekvárral megkenem, rászórom a maradék cukrozott diót.Ezután ráhelyezem a harmadik lapot. Vigyázzunk hogy végig érjen minden lap a tepsinkbe.

Ezt követően kelesztem meleg helyen egy órát a kész tésztát.

Ezután megszurkálom villával, és lassan sütöm, szép világos pirosra.

A megsült, kihűlt tésztát a következő csokimázzal vonom be.

Másfél tábla étcsokit összetörök kockára rádobom a háromnegyed tea-vajat, darabold el mert könnyebben lehet olvasztani. Odateszem olvadni kavard folyamatosan, de ne főzd! csal olvadjon szét a csoki a vajjal. Ráöntöm a kihűlt tésztára egyenletesen késsel elsimítom.Hamar szárad.

Én két nappal fogyasztás előtt készítem el. Ezután szelem.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

 

 

ZSERBÓ- SZELET hozzászólásai

Szólj hozzá

0.034 mp