RECEPT LEÍRÁSA: KÉSZÍTÉSE

 

Linzerkarika szilvalekvárral

Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg margarin
10 deka cukor
2 tojássárgája
szilvalekvár
1 citrom reszelt héja
A lisztet átszitálom, összemorzsolom a hideg margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, a cukrot, a citromhéjat és egy pici sót.Jól összegyúrom, fóliába csomagolom és beteszem a hűtőbe úgy félórára.Lisztezett deszkán úgy félcentisre nyújtom, majd lisztbe mártott kiszúróval kivágom , felének a közepét is kiszúrom.180 fokos sütőben kb.12-13 perc alatt halvány rózsaszínűre sütöm.Miután kihültek összeragasztok egy síma és egy kiszúrt karikát egy kávéskanál szilvadzsemmel.A tetejére porcukrot szórok,

Diós-almás sütemény

ozzávalók a tésztához:
2 deci tejszín
40 deka liszt
1 tojás sárga
2,5 deka élesztő
pici só
1 kávéskanál vanília aroma
3 kanál cukor
Hozzávalók a krémhez:
15 deka darált dió
barack dzsem ízlés szerinti mennyiségben
alma
Az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe tettem és megdagasztottam. Amíg kelt a tésztám, megtörtem és ledaráltam a diót, és összekevertem a barackdzsemmel. Meghámoztam és felszeleteltem az almát.A megkelt tésztát ketté osztottam, úgy hogy az egyik darab nagobb legyen.A nagyobbik darabot lisztezett deszkán fél centi vastagságú téglalappá nyújtottam, sütőpapíros tepsibe helyeztem, megkentem a diós barackdzsemmel, ráhelyeztem az almaszeleteket. A kisebb darabból vékonyabb rudakat nyújtottam, és rács formában ráhelyeztem az almákra.Egy felvert tojással lekentem, 190 fokos sütőben kb.35-40 percig sütöttem.

Epres tejberizskoszorú!!!!!!

Hozzávalók 26 cm átmérőjű formához:

1 l tej

20 dkg kerekszemű rizs

12 dkg cukor

1/2 rúd vanília

1 citrom reszelt héja

4 dl tejszín

4 evőkanál porcukor

25 g zselatin

kb. 1 kg eper

A tejet a cukorral, vaníliával és a citromhéjjal egy nagyobb lábosban odateszem melegedni.

Felteszek egy lábosban 2 liter vizet egy csipet sóval, amikor forr, beleszórom a rizst és 3 percig kevergetve főzöm. Leszűröm és a tejhez adom. Takarék lángon, időnként megkeverve puhára főzöm. Hagyom kihűlni.

A zselatinra fél dl vizet öntök és félreteszem. A tejszínt habbá verem a cukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverem.

A zselatint kis lángon keverve feloldom ( nem forralom!), majd hozzáadok néhány kanál tejberizst, elvegyítem vele és a többi rizshez keverem.

A vízzel kiöblített formába kanalazom és egész epreket nyomkodok bele körben. Lefedve hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap eltávolítom a karimát és egy tálra fordítom a rizskoszorút. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítem

 

Epres piskóta!!!!!

Hozzávalók:

tészta:

5 tojás

15 dkg cukor

13 dkg liszt

2 dkg kakaópor

2 ek.olaj

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, majd fakanállal belekeverem a kakaós lisztet is. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütöm egy közepes méretű tepsiben.

krém:

1 vaníliás pudingpor ( vagy 40 gr étk.keményítő + 2 tk. vaníliakivonat)

3 dl tej

3 ek.cukor

10 dkg puha vaj

A pudingot sűrűre főzöm a tejjel és a cukorral, kihűtöm. Robotgéppel habosra keverem a vajat, kanalanként hozzáadva a kihűlt pudingot. A piskótára kenem,sűrűn kirakom eperrel, majd bevonom egy zacskó epres Alsa gyümölcszselével. ( ezt a zacskón lévő leírás szerint készítem el)

 

Fekete-erdői meggytorta 2

Hozzávalók:
A kakaós piskótatortához:
10 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
2 ek. kakaópor
2 kk. sütőpor
6 db tojás
3-4 ek. hideg víz

18 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez és a díszítéshez:
1 nagy üveg magozott meggy(35-40 dkg)
4 dkg kristálycukor
1 ek. étkezési keményítő
1,5 tasak zselatin(15 gr)
9 ek. cseresznyepálinka
kevés fahéj,citromhéj
60 gr porcukor
7,5 dl + 1,5 dl tejszín
50 gr meggy vagy ribizli lekvár
150 gr étcsokoládé
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfixáló
Elkészítése:
26 cm-es átmérőjű torta formában a hozzávalókból kakaós piskótát sütünk.
A piskótát 3 lapra vágjuk és meglocsoljuk cseresznye pálinkával.
A töltelékhez a meggy befőttet leszűrjük,16 szemet félre teszünk a díszítéshez.
2,5 dl meggylét lábasba öntünk,hozzáadjuk a kristálycukrot,kevés fahéjat,valamint citromhéjat és felforraljuk.
2 ek. hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt,a forrdogáló meggyléhez adjuk,éppen csak sűrűsödésig főzzük,(1 perc),végül bele keverjük a meggyet.
Hagyjuk kihűlni.
A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe,hogy puhuljon.
A zselatint mérsékelt tűzön felolvasztjuk.
A porcukorral félkeményre felverünk 7,5 dl tejszínt,1 merőkanálnyit a langyos zselatinhoz keverünk,majd a krémes állagú tejszín egészéhez adjuk és kemény habbá verjük.
Az alsó tészta korongot lapos tálra helyezzük,vékonyan megkenjük tejszínhabbal,majd 2-3 cm-es távolságot tartva 3 dundi habgyűrűt nyomunk a tetejére és óvatosan közéjük szedjük a meggykrém felét.
A második tészta korongot ugyancsak vékonyan megkenjük tejszínhabbal,majd habos oldalával lefelé a töltelék tetejére tesszük.
A másik oldalát is megkenjük habbal,majd a habgyűrűk és a maradék meggykrém következik,végül a tejszínnel megkent 3. tortalap.
A lekvárt felforrósítjuk,elkenjük a torta tetején ,majd bevonjuk a maradék tejszínnel úgy,hogy az oldalára is bőven jusson.
12 órára a hűtőbe tesszük.
A maradék 1,5 dl tejszínnel és csokiforgáccsal díszítjük.

BARÁTFÜLE---TERIKE SAJÁT RECEPTJE!!



BARÁTFÜLE!

HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt, 5 dkg élesztő,én egy sütőport minden kelt tésztához is bele teszek! 1/4 kg zsír, 3 pohár tejföl, 1 kanálsó4 2 tojás, házi szílvalekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
az élesztőt felfuttazjuk, a lisztet és a zsírt összemorzsoljuk, Közepébe helyet csinálunk és beleöntjük a tejben felfuttatott élesztőt, beleöntjük a két tojást! // Én felverem a tojásokat és csak ezután teszem bele//beletesszük a sót. Annyi tejföllel állítjuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk./Könnyen bele tudjuk az ujjunkat nyomni!//
20 percig kelesztjük. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, négyzet alakúra daraboljuk.
A négyzetek közepére 1-1 teáskanál lekvárt teszünk.
A tésztadarabkák szembe lévő két csúcsát átlósan összenyomjuk.
15 prces sütő előmelegítéséig kelesztjük. kizsírozott tepsibe sütjük.
Mint a Képen .

JÓ ÉTVÁGYAT, JÓ MUNKÁT!
Visszajelzést kérek ha valaki megsütötte.

Tanácsként a szílvalekvárt a piacon vegyétek hozzá.
A RECEPTRE MINDEN JOG FENTARTVA:TOVÁBBADÁSNÁL NÉV MEGADÁSA KÖTELEZŐ:

 

  • Sokszínű sütemény

    Hozzávalók: 3 tojás, 15 evőkanál cukor, 15 evőkanál liszt, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál keserű kakaópor, 3 evőkanál színezett kókuszreszelék, 3 evőkanál darált dió, só, 1 l tej, 10 evőkanál búzadara, 15 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 3 evőkanál édes kakaópor, 1 tasak vaniliáscukor, színes tortaforgács a szóráshoz.
    Elkészítés: A sötét színű laphoz egy tojást 5 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk az 5 evőkanál lisztben elkevert 1 mokkáskanál szódabikarbónát és kevés sót, végül pedig a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A diós laphoz is hasonlóképpen járunk el. Egy tojást 5 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk az 5 evőkanál lisztben elkevert 1 mokkáskanál szódabikarbónát és kevés sót, végül pedig beleforgatjuk a darált diót és ezt is sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük meg. Az utolsó laphoz is a maradék cukorral habosra keverjük a tojást és hozzáadjuk a maradék lisztet, szódabikarbónát, só és a kókuszreszeléket. Ezt is sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük meg. A krémhez a tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés közben beletesszük a búzadarát és keményre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt búzadara-kását. Végül hozzáadjuk a kakaóport is. Két evőkanál krémet félre teszünk a többivel pedig összeragasztjuk a lapokat. A félretett krémet a sütemény tetejére kenyjük és erre szórjuk a tortadarát

0.006 mp