ÉTELÍZESŐTŐ KÉSZÍTÉSE

ÉTELÍZESÍTŐ KÉSZÍTÉSE ZÖLDSÉGEKBŐL!

 

Sokféle zöldségféléből készítem az ételízesítőt.Így igazi házi egészséges, minden főzésnél használható, amibe ételízesítőt szoktál tenni.

 

HOZZÁVALÓK:

1kiló kicsumázott paprika

1 kiló petrezselyemgyökér

1kiló szép sárgarépa

40 deka zellergumó

20 deka paradicsom,

40 deka karfiol

 30 deka karalábé

20 deka vöröshagyma

3 nagy fej foghagyma

1 csokor zellerzöld

1 csokor petrezselyem zöld

Mindent megmosunk a zöldeket is amit kell meghámozom, megmosom,összedarabolom és ledarálom.A zöldeket is megmosom és ledarálom!

Ezt a mennyiséget összekavarom hozzáadok 60 deka sót!ÉN ASZTALI SÓT HASZNÁLOK MINDENFÉLE ELTEVÉSHEZ// 

Összekeverem és kimosott üvegekbe töltöm. Tartósítószer nem kell bele.

Ezután csavaros üveg tetővel lezárom. Célszerű kis üvegekbe eltenni, hiszen nem mindig használunk ételízesítőt.

 

JÓ ÍZESÍTÉST KÍVÁNOK! Tereza.

 

 

 

 

 

ÉTELÍZESŐTŐ KÉSZÍTÉSE hozzászólásai

Szólj hozzá

0.036 mp